• Bel voor een afspraak: 0228-522534

Huidkliniek voor paramedische
en cosmetische zorg

header2

Huidkliniek

Ontdek wat de huidtherapeut voor uw huid kan betekenen.


Het beroep Huidtherapie

Huidtherapie is een jong, paramedisch beroep. Het is in de jaren zeventig ontstaan door samenvoeging van kennis en vaardigheden van de dermatoloog, de plastisch chirurg en de schoonheidsspecialist. De huidtherapeut is een paramedisch behandelaar die werkzaam is binnen het domein van de gezonde en de zieke huid. Wij verlenen zowel paramedische zorg, als zorg die op ‘cosmedisch’ gebied ligt. U kunt vrijwel voor elke huidzorg bij de huidtherapeut terecht.

Sinds 2003 is het beroep opgenomen in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG; artikel 34). Dit betekent onder meer dat de titel wettelijk beschermd is en dat een huidtherapeut moet voldoen aan kwaliteitseisen wat betreft beroepsuitoefening, opleiding en ervaring. De huidtherapeut verleent op professioneel verantwoorde wijze huidtherapeutische zorg en baseert het professioneel handelen op beschikbare wetenschappelijke kennis.

De 4-jarige HBO opleiding tot huidtherapeut kan worden gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool.

kim-huidkliniek

Intake gesprek

U kunt naar Beauty Planet Huidkliniek verwezen worden door uw arts of specialist maar u mag ook op eigen initiatief een afspraak maken.

Om te kunnen vaststellen of de specialisten van Beauty Planet u kunnen helpen en op welke manier, vindt er altijd eerst een intake gesprek plaats. Het intake gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Als u verwezen bent door een arts of specialist dan brengen wij deze op de hoogte van de voortgang en het resultaat van de behandelingen.


Vergoedingen

De meeste behandelingen bij de huidtherapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekering. Veelal wordt dit gedekt door de aanvullende verzekering. Dit geldt onder andere voor:

- Acnetherapie
- Camouflagetherapie
- Definitieve ontharing (alleen in gelaat)
- Littekentherapie
- Oedeemtherapie (aanvullend & basisverzekering, valt onder fysiotherapie)

In enkele gevallen heeft u een verwijzing nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te achterhalen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Nadat u de factuur betaald heeft kunt u deze indienen bij uw zorgverzekeraar. Alleen indien mogelijk wordt de behandeling rechtstreeks door ons bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. In dit geval ontvangt u geen factuur.

Bent u op zoek naar de vergoeding van Huidtherapie en Oedeemtherapie in 2018? Hieronder vindt u een link van vergoedingen per zorgverzekeraar. Klik hier.